Ultimátumot küldött a liberálisoknak és a szocialistáknak Bajnai Gordon – írja az Index. A hírportál szerint a gazdasági miniszter éjfélig adott határidőt a pártoknak, és feltételei is vannak. Szeretné, hogy az SZDSZ ügyvivőinek többsége támogassa miniszterelnökségét, valamint ragaszkodik ahhoz, hogy mind az MSZP, mind a szabad demokraták írjanak alá egy Bajnai programjának főbb elemeit tartalmazó nyilatkozatot, hogy a jövőben ne hátrálhassanak ki mögüle – írja az Index, amely megtudta azt is: mindkét feltételnek éjfélig kell teljesülnie ahhoz, hogy Bajnai elfogadja a jelöltséget. A portál korábban hírül adta azt is, hogy megjelentek a köztársasági őrezred autói a politikus XII. kerületi háza előtt.

A Kisalföldnek adott pénteki interjújában Bajnai még úgy fogalmazott: az új miniszterelnök személyéről két vagy több pártnak kell megegyeznie, én sokszor elmondtam, nekem nincsenek ilyen ambícióim. „Én arra vállalkoztam, amit most csinálok, s ezt addig teszem, amíg érdemben tudok az ország helyzetén lendíteni” – tette hozzá. „Programban kell gondolkodni, s azt kell mérlegelni: kinek van a legnagyobb esélye arra, hogy a programját megvalósítsa” – hangsúlyozta Bajnai.

Az Index arról is hírt ad, hogy a Fodor Gábor pártelnöki kampányát támogató üzletember, Törő Csaba nem vállalná a gazdasági tárca vezetését. A portál úgy értesült, hogy Fodor Gábor vetette fel Bajnai Gordon miniszterelnöki jelölésének elfogadása esetére.

(Index, Kisalföld)