Fotó: Origo
Hirdetés

Az Origo kiemeli: Bajnai Gordonnal a cikk szerint

Márki-Zay …. többször beszélt a kampány során (a hódmezővásárhelyi polgármester szerint az egyik ilyen találkozójuk még az előválasztás alatt volt egy Baja melletti üdülőben, ahova Bajnai csónakban érkezett és fürdőnadrágot viselt).

Eddig csak a londoni titkos vacsorájuk derült ki, ahol Bajnai Gordon utasításokat adott Márki-Zaynak. Ezek szerint volt legalább egy korábbi találkozójuk is, ahol Bajnai megalázóan viselkedett a baloldali jelölttel.

Nem büszkélkedett eddig azzal Márki-Zay, hogy Gyurcsányék a nyakára ültették két legfontosabb kampányemberüket. Gál J. Zoltánt, Gyurcsány egykori államtitkárát, aki Karácsony Gergelyt is felügyeli (a Facebook-cikkeit is ő írja), valamint a DatAdat-botránnnyal ismét előkerült Szigetvári Viktort, Gyurcsány egykori kampánymenedzserét, illetve Bajnai Gordon párttársát. 

Így ír a Direkt 36 róluk:

Korábban írtuk

„Feltűnt két olyan kampányszakember is, akik már veteránnak számítanak az ellenzéki térfélen. Az egyikük Gál J. Zoltán volt, aki a 2010 előtti szocialista kormányokban töltött be magas pozíciókat, 2018 óta pedig Karácsony Gergely stratégiai tanácsadójaként dolgozik. A másik ilyen régi szakember Szigetvári Viktor volt, akinek szintén a szocialista kormányzás idején indult a politikai tanácsadói karrierje, most pedig a DatAdat nevű közösségi médiás cégén keresztül csatlakozott be a kampányba.”

Márki-Zay folyamatosan arról beszélt, hogy ő egyszer találkozott Gyurcsánnyal, amikor megkérte, hogy ne kampányoljon (Gyurcsány persze kampányolt.) A baloldali portál azonban egészen mást ír: gyakran találkoztak.

Az Origo idézi:

A pártok „összeültek január 5-én délelőtt, de ekkor már a DK irodájában. Itt döntötték el, hogy elutasítják Márki-Zaynak a hetedik frakcióról szóló követelését. Mivel a pártelnökök tartottak attól, hogy Márki-Zay rosszul fogadja a döntést, és esetleg visszalép a jelöltségtől, arról is beszélgettek, hogyan kellene ezt közölniük vele. „Ennyire éles volt a helyzet” – mondta a tanácskozás egyik résztvevője.

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!