Hirdetés

– Nagy nehezen végre eljutottunk oda, hogy a főváros vezetése is elismeri, volt szándék a Városháza értékesítésére – mondja Anonymous a videó elején, utalva Karácsony Gergely minapi nyilatkozatára, azonban megjegyzi, a politikusok megpróbálták elvitetni a balhét azokkal, akik végrehajtották a döntésüket. – Csakhogy ez hazugság, a fővárosi politikusok mindenről tudnak – hangzik el a videóban.

– Már régóta árulják a budapesti ingatlanvagyont, köztük a Városházát is. A pénzek pedig szépen csordogálnak vissza a politikusokhoz. Mindezt pedig már egy bejáratot rendszer segíti, amit a Gansperger Gyula részletesen el is mesélt egy 2021. október 6-i beszélgetésen.

Ezután újabb hangfelvétel következik, amin az említett, Bajnai Gordonnal régóta kapcsolatban álló Gansperger Gyula üzletember beszélget egy másik férfival. Gansperger szerint az által megismert csapat úgy áll fel, hogy „Zsolt frontol”, Berki Zsolt mellett pedig „van egy Berki Józsi nevű figura, aki vagy az unokatestvére, vagy a testvére”. Ő Kiss Péter [már elhunyt szocialista politikus – a szerk.] „balkeze” volt, míg Kiss Ambrus [a jelenlegi főpolgármester-helyettes – a szerk.] volt Kiss Péter titkárságvezetője, Berki József „vele dolgozik együtt”.

– Tehát itt lép be a Berki család ebbe a buliba – mondja Gansperger. – Na, most nekem a Gordon azt mondta, hogy ő két embert ajánlott be a [Karácsony] Gergőnek. Mert ők nagyon jóban vannak. Tordai Csabát és a Kiss Ambrust.

Később kitér a szerepekre.

– [Tordai Csaba] a főpolgármester jogi főtanácsadója, tehát nincsen úgymond hivatali tisztsége, de minden olyan szerződés, rendelkezés, tervezet, ami kimegy a főpolgármestertől, azt ő készíti elő és ő vizsgálja meg, hogy működőképes-e. Tehát mielőtt ez kimegy a nyilvánosságba vagy aláír a Gergő egy szerződést, azt a Tordai Csaba láttamozza.

– Mindent – mondja a beszélgetőtárs,

– Mindent – erősíti meg Gansperger.

Később elhangzik: Tordai, aki Bajnai Gordon embere, „nem pénzezik”, „ő nincs benne ebben a jutalékos rendszerben”.

– A jutalékos rendszerben, amit nekem a Zsoltnak kell fizetnem, az csak a Kiss Ambrus felé van – mondja Gansperger, aki megjegyzi, neki nincs elszámolni valója Tordai Csabával, „anyagi értelemben”. – Ha valamelyik bele akar túrni, a Tüttő [Kata – a szerk.] vagy bármelyik, az a Kiss Ambrusnak a dolga meg a Tordai a dolga, hogy lerendezze.

– Hogy megálljon az ügy azon a szinten – mondja a másik férfi. 

– Így van – vágja rá Gansperger Gyula.

– Tehát nem tud fölterjedni a láng tulajdonképpen följebb.

– Ez a tapasztalt eddigi modell – erősíti meg Gansperger. – Mert eddig is ügyeskedtek ezek, dolgozgattak, tehát…

– Feltételezem, nem ügyetlen csapat – mondja a másik férfi.

Ezután példaként említenek egy Bécsi úti ingatlant, amiről állítólag Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója egyezett meg az osztrák vevővel, mert Berki Zsolt nem beszél nyelvet.

– Na most valami lehetett, mert a Zsolt kicserélte a kocsiját – mondja a videóban Gansperger Gyula, majd elneveti magát. – Figyelni kell, tudod.

Anonymous végül azt mondja, „és még bele sem mentünk igazán”…

Korábban írtuk

Mint ismeretes, korábban az Index írta meg, hogy a fővárost vezető baloldal eladná a Városháza kiemelkedően értékes ingatlanát. Karácsony Gergelyék sokáig fake newsnak, szánalmas propagandának és hülyeségnek titulálták az ezzel kapcsolatos híreket, a múlt héten nyilvánosságra került – a Demokratához is eljuttatott – újabb kiszivárgott felvételek azonban teljesen más megvilágításba helyezték a történteket, a városházi kommunikációban is fordulatot hoztak. Egy pénteki televíziós műsorban ugyanis a főpolgármester már elismerte, hogy „új, korszerű” épületbe költöztetnék a Főpolgármesteri Hivatalt. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Karácsony arról beszélt, hogy Barts J. Balázsnak, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának volt felhatalmazása arra, hogy egyebek mellett a Városháza bérléséről tárgyaljon különböző befektetőkkel.

– Adott esetben a bérlés belefér. Tehát hogy bérbe adjuk ezt az épületrészt, az belefér, viszont hogy eladjuk, az nem – állította akkor Karácsony Gergely.

Kérdés, a sejtetett újabb bizonyítékok ezt megerősítik-e…