Azt mondta: minden parlamenti pártnak önvizsgálatot kell tartania, hogy mit tehet a helyzet további romlása ellen. A kormány az ország hosszú távú jövője érdekében dolgozik tovább mindaddig, amíg meg van a biztos parlamenti többsége – mondta a miniszterelnök a parlamentben.

Az MSZP fellépne a radikalizmus ellen

Az MSZP elnöke szerint közös tanulságai vannak az európai parlamenti választásoknak. Ilyen például, hogy bár a többi közép-európai országhoz képest nálunk sokan mentek el szavazni, mégis az elmúlt 15 évben most volt a legalacsonyabb a részvétel magyarországi választáson. Ebből mindenkinek le kell vonni a következtetéseket – mondta Lendvai Ildikó, aki egyben hangsúlyozta, hogy közösen kell fellépni a radikalizmus előretörése ellen.

Robert Fico nem örül a Jobbik sikerének

Rossz hírnek tartja a szlovák kormányfő a Jobbik előretörését a magyarországi európai parlamenti választásokon. Robert Fico pozsonyi sajtóértekezletén azt mondta, hogy ez a legszélsőségesebb álláspontokat nyíltan vállaló párt nagy bizonytalanságot okoz majd a régióban. Hozzátette ugyanakkor, hogy a magyar választók döntésébe másnak nincs beleszólása, Pozsonynak azonban fel kell készülnie arra a helyzetre, ha a Jobbik esetleg bekerül a magyar Parlamentbe – mondta a szlovák kormányfő.

(MR)