A Népszabadság szerint csúcsminisztériummá válhat a jelenlegi gazdasági tárca, amely május 1-je, azaz az SZDSZ kormányból való kiválása után a fejlesztéspolitikai ügyeket is koordinálhatja. A lap szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök már tárgyalásokat folytat a kormány lehetséges átalakításáról, a csúcsminiszteri székbe pedig Bajnai Gordon jelenlegi önkormányzati és területfejlesztési miniszter ülne.

A miniszter azonban mindezt az InfoRádióban csak spekulációnak nevezte, hozzátéve: ha a miniszterelnök úgy dönt, hogy átalakítja kormányát, akkor ezt majd ő hozza nyilvánosságra.

Elmondta azt is: a jelenlegi belpolitikai helyzet nem gátolja az európai uniós források kifizetését, a fejlesztéseket. Hozzátette azonban: az lenne a jó, ha mihamarabb stabilitás lenne a minisztériumokban, hogy zavartalan legyen velük az együttműködés.

Azt Daróczi Dávid kormányszóvivő is megerősítette az InfoRádióban, hogy folynak a tárgyalások a kormány struktúrájának esetleges átalakításáról, a szakértők között van Sárközi Tamás jogászprofesszor is.

Mint azt elmondta, előbb azonban azt kell tisztázni, hogy a kormány milyen konkrét intézkedéseket akar végrehajtani a következő két évben, majd ehhez kell szabni a struktúrát.

(inforadio.hu)