Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese a Magyar Televízió reggeli műsorában elmondta, Bajnai kormányfőként külső embert állítana öt minisztérium élére. A képviselőcsoport vasárnap hallgatta meg a miniszterelnök-jelöltet: akkor hangzott ez el. Mesterházi nem mondta el, hogy mely minisztériumokról volt szó, ám a Népszabadság úgy tudja, hogy Bajnai Gordon a gazdasági, a pénzügyi, az igazságügyi és a szociális tárca vezetőjének, illetve a kancelláriaminiszternek a kinevezését tartaná fenn magának. A Magyar Nemzet és a Népszava egyaránt úgy tudja, hogy a szocialisták egy része ellenzi Veres János távozását a pénzügyminiszteri posztról: a szabolcsi képviselők állítólag tegnap délután már össze is ültek, hogy stratégiát dolgozzanak ki ennek megakadályozására.

A titoktartás oka, hogy Bajnai maga is kutyakomédiának tartja az elmúlt hét miniszterelnökjelölt-keresését, és szeretné megelőzni, hogy az általa kiszemelt, tiszteletben álló embereket meghurcolja a politika és a sajtó.

Havas beszállna a Bajnai-kormányba

Romaügyekkel foglalkozna szívesen az új kormányban a tanár úr, aki egy forint fizetést kérne, szolgálati autóra pedig nem tartana igényt

Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése Oldal továbbküldése

Szívesen vállalna posztot az új kormányban – árulta el blogjában Havas Henrik. Mivel saját bevallása szerint mégsem ért mindenhez, miniszterelnök nem akar lenni, viszont szívesen foglalkozna a romakérdéssel egy tárca élén.

Igaz, feltételei is vannak: csak akkor vállalja a megbízatást, ha egy forintjuttatást kap. Mindezen felül van még egy megkötése: nem akar szolgálati autót.

(hírTv, MR, hirado.hu, Napi Ász)