Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter „jelentéktelen” szavai, Magyarországgal szemben megfogalmazott bírálata csak annyiban érdekes, hogy megmutatja, „mennyire tanácstalanok azok az emberek, akik az európai politikát akarják ma megtestesíteni” – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak.

Balog Zoltán hangsúlyozta: Jean Asselborn bírálata jelzi, hogy durva vádaskodás és bűnbakkeresés zajlik a válaszok keresése helyett egy olyan válság közepette, amely megrázza Európát, és amelynek megoldásához Magyarország igyekszik hozzájárulni.

Fotó: MTI, archív

Jean Asselbornnak „fogalma sincs” Magyarországról, úgy tűnik, számára ott ér véget Európa, ahol egykor a vasfüggöny volt – tette hozzá az emberi erőforrások minisztere.

Aláhúzta, Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, amely készen állt maradéktalanul betartani a schengeni és a dublini szabályokat, és a genfi menekültügyi egyezmény előírásait. A határok illegális átlépésének megakadályozása nem jelent embertelenséget – mondta.

MTI

Fotók: MTI