⛩🏛 Érdekes látni a kínai Fudan Egyetem budapesti kampusza kapcsán a magyarországi baloldal hülyeségvezérelt epeömléseit,…

Posted by Szánthó Miklós on Thursday, April 22, 2021
Hirdetés

A kritikák lényege talán úgy összegezhető, hogy a terv rossz, „mert kínai és mert kommunista” – véli Szánthó Miklós, majd kifejti:

Tényleg azok „félnek” attól, hogy a marxizmus-leninizmus beteszi lábát az országba, akiknek a lába pár évtizede maga volt az „emberarcú szocializmus”, vagy ma is egy koalícióban ücsörögnek a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódjával?
– Tényleg ma döbbennek rá egyesek, hogy „minden is” – akár egy top50-es egyetem, akár egy koronavírus-elleni vakcina – kínai? Ha az a baj, hogy a Fudant a kínai állampárt/pártállam „felügyeli”, akkor kuka minden mobil, tv, ruha és gyerekjáték, amit a kínai állami hatóságok által engedélyezett/felügyelt gyárak ontanak?
– Tényleg azok lettek egyszerre „kínai-ellenesek” (a műveltebb úgy mondja: ‘sinofóbok’) és jönnek azzal, hogy minden rossz, ami Kínából jön, akik úton-útfélen elítélik a rasszizmus minden formáját?
– Tényleg azok sivalkodnak most azon, hogy egy világvezető kínai egyetem igyekszik Budapestre (meg azon, hogy a költségvetés 1500-2000 milliárd forintot fog felsőoktatásra fordítani vagy hogy magyar egyetemek az állami kontroll alól magánalapítványi formába szerveződnek, óriási vagyont kapva a működéshez), akik folyamatosan arról beszélnek, hogy mennyire fontos a felsőoktatás és annak pluszfinanszírozása?
– És tényleg az a baloldal prüszköl, melynek régi-új vezetője, Gyurcsány Ferenc ezerrel tepert Kínánál, mikor miniszterelnök volt, és olyanokat mondott, hogy „nagyon pártolnám a két ország közti felsőoktatási együttműködés erősítését. Alig lehet lemérni annak a hatását, hogy ha egy országban nagyon sok olyan szakember van, aki egy másik ország egyetemén végzett. Szeretném megsokszorozni a jelenlegi ösztöndíjprogram alapján évente Magyarországon tanuló bő tucatnyi kínai diák számát”.

Korábban írtuk