Szimpátiatüntetést rendeztek Czeglédy Csaba mellett vasárnap Budapesten, a Szabadság téren – számolt be róla az M1 aktuális csatorna.

Az M1 tudósítása szerint Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke beszédében úgy fogalmazott: Czeglédy Csabával mindenkinek szolidaritást kellene vállalnia. Lendvai Ildikó azt mondta: állampolgárként vannak itt, mert állampolgári minőségükben sértették meg őket, ahogy Czeglédy Csabát is. A szocialista politikus szerint a Czeglédy Csabával történtek azt bizonyítják, hogy Magyarország nem jogállam.

Ara-Kovács Attila, a Demokratikus Koalíció politikusa koncepciós eljárásnak nevezte a Czeglédy Csaba elleni nyomozást, amit a Császy Zsolt és Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori vezetői ellen lefolytatott büntetőeljárásokhoz hasonlított. A politikus úgy fogalmazott: ők nem egyszerűen remélik, hogy ezek az emberek ártatlanok, nemcsak hisznek ebben, hanem tudják is, mert – mint fogalmazott – közelről látták, amit csináltak, és amit tettek az országért.

A közösségi médiában meghirdetett rendezvényen több ellenzéki politikus is megjelent, ott volt az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, a DK-s Varjú László és Vágó István is.

MTI