Fidesz: ha a baloldal nem akar segíteni az országnak, legalább ne hazudjon

Ha a baloldal végképp nem akar segíteni az országnak a járvány elleni védekezésben, „legalább az ostoba hazugságait hagyja már abba” – így reagált a Fidesz csütörtök délután Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) nyilatkozatára.

A Fidesz erre reagálva közleményében azt írta: miközben az ország hónapok óta a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezéssel van elfoglalva, az MSZP-nek eddig csak kamuvideók gyártására futotta. „Bangóné Borbély Ildikó pedig a kamuhírgyártók egyik díszpéldánya” – tették hozzá.

A nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta: a járvány egész Európában tombol, mindenhol nő a fertőzések és az elhunytak száma, Magyarország a középmezőnyben van, folyamatos és következetes a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés, mindenkinek jut kórházi ellátás, és az egész lakosságnak ingyenesen biztosított az influenza elleni védőoltás.

MTI

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az aznapi kormányinfón ismét megmutatta, hogyan képes a kabinet továbbra is megtéveszteni a lakosságot. A hazai helyzet ugyanis sajnos rosszabb annál, mint ahogy azt a miniszter láttatni próbálja – tette hozzá.

Hirdetés

Gulyás Gergely azt állítja, hogy Magyarország teljesítménye még mindig az elsők között van a járvány elleni védekezésben, de ez a második hullámban már nem igaz – jelentette ki a politikus. A napi halálozásokban – népességarányosan – már szeptember közepe óta „előzzük az Európai Uniót”, a tagországok közül csak Csehországban és Romániában számottevően rosszabb a helyzet, mint nálunk – közölte.

Kifogásolta, hogy Gulyás Gergely még mindig csak arról beszél, hogy a kormány vizsgálja a helyzetet, ha kell, szigorúbb döntést hozhatnak, de a többségi álláspont az, hogy a védekezéshez a jelenlegi szabályokat minél szigorúbban be kell tartani. Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, amennyiben a miniszter a nemzeti konzultációra hivatkozik, akkor jeleznék felé, hogy amikor azok a válaszok megszülettek, még közel sem volt ilyen rossz a helyzet, és lehet, hogy a második hullám idején az emberek már másként látják a dolgokat.

Annak a véleményének is hangot adott, hogy a kormánynak még az influenza elleni oltóanyagot „sem sikerült időben és kellő mennyiségben beszereznie”. Hozzátette, az sem megnyugtató, hogy a kabinet felkérte az operatív törzset, vizsgálja meg a koronavírus ellen fejlesztett orosz hatóanyagot, ugyanis a szerről megjelent hírek nem támasztják alá annak hatásosságát.

Korábban írtuk
Hirdetés
Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó végül újra felszólította a kormányt, hogy kezdje meg a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, de elsősorban a megfertőződés szempontjából magas kockázatúnak minősülő csoportok, az egészségügyi és szociális dolgozók, a pedagógusok, a kismamák és a kisgyermeket nevelők körében.

Tragikus mutatók, mellébeszélés, fejetlenség, káosz!

Bangóné Borbély Ildikó: Tragikus mutatók, mellébeszélés, fejetlenség, káosz!

Gepostet von MSZP am Donnerstag, 22. Oktober 2020