Beszéljünk az igazságról!

Bangóné Borbély Ildikó napirend előtti felszólalása a parlamentben "Beszéljünk az igazságról!" címmel.

Gepostet von MSZP am Dienstag, 9. Juni 2020
Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról beszélt, hogy vizsgálóbizottságot kell felállítani, amelynek a kórházi betegek elbocsátásának körülményeivel, a szakellátás felfüggesztésével, a kórházak fertőzöttségével és a védőeszközök beszerzésével kellene foglalkoznia. Úgy vélte, ha a kormánypárti képviselőknek fontos az igazság, és úgy gondolják, az igazság az ő oldalukon áll, támogatniuk kell a bizottság felállítását. Közölte: a veszélyhelyzet miatt lényegében bezárt a magyar egészségügy, sok háziorvos nem rendelt, a szakellátás is szünetelt, elhalasztottak beavatkozásokat, betegeket küldtek haza a kórházakból.

Kásler Miklós miniszter letagadta, hogy ágykiürítésre utasította a kórházakat, miközben 32 ezer ágyat tettek szabaddá – mondta. Hozzátette: az egészségügyi ellátás még mindig akadozik.

Korábban írtuk

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy a koronavírus-járvánnyal szemben Magyarország sikeresen tudott védekezni, ezt mutatják a számok is, amelyek jóval kedvezőbbek, mint sok más, gazdagabb országban; az elhalálozási számok pedig alacsonyabbak, mint az elmúlt években.

Azt mondta, ez azért van így, mert széleskörű volt az összefogás, összefogtak a magyarok, mindenki igyekezett a védekezéshez igazítani az életformáját.

Azonban ebből kimaradt az ellenzék, nem szavazták meg azt sem, hogy a kormány gyorsan hozhasson intézkedéseket és álhíreket terjesztett, gyártott, hogy politikai hasznot szerezzen – fogalmazott.

Míg az ország összefogott, a baloldal álhíreket gyártott

Míg az ország összefogott, a baloldal álhíreket gyártott.Miközben a magyar emberek összefogtak, miközben mindenki változtatott az életmódján és a munkakörülményein, addig az ellenzék csak rombolta a védekezés eredményességét – mondta Rétvári Bence.

Gepostet von Fidesz am Dienstag, 9. Juni 2020