Bangóné Borbély Ildikó interpellációja a Parlamentben

Bangóné Borbély Ildikó interpellációja a Parlamentben – Tehát akkor tényleg úgy fejezik be 2022-ben a kormányzásukat, hogy egyetlen évben sem emelték a családi pótlék, a gyes és az anyasági támogatás összegét? – címmel.

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, June 14, 2021
Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) szerint jövőre megint kevesebb jut a szociális területre, a szegénységben élők, a családok, a kisnyugdíjasok, a szociális problémával küzdők, a munkanélküliek nem számítanak ennek a kormánynak. A 2022-es költségvetés csak a kormány tagjainak és üzleti barátainak jelenti az újraindítás költségvetését, sok magyar családnak viszont újabb veszteségeket jelent, hiszen az évek óta nem változó ellátások, támogatások már elinflálódtak – mondta.

Úgy látja, egy válságban a szociális hálón erősíteni kell, nem pedig hagyni tovább foszlani. A kormány szándékai szerint azonban a szociális biztonság alapjait érintően semmilyen érdemi beavatkozásra nem kerül sor – vélte.

Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára kifejtette: a képviselő félretájékoztatja és elbizonytalanítja az embereket. 2010 előtt a baloldali kormányok intézkedéseikkel csak nehézségeket okoztak a családoknak, a képviselő mégis a mostani kormányt kéri számon – jelentette ki.

Az államtitkár ismertette: több területen emelkedik a támogatások összege, a kormány intézkedéseivel segíti a családokat, a nyugdíjasokat. Kérdés, hogy a baloldal célja Gyurcsány Ferenc visszahozatala-e a hatalomba vagy a családok boldogulásának támogatása, mert a kettő nem fér össze – jelentette ki.

Korábban írtuk

A képviselő a választ nem fogadta el.