Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) azt mondta, hogy Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter egy közelmúltban adott interjújában az örökbefogadás kapcsán arról beszélt, hogy „a csapatommal egyenként megvizsgáljuk, hogy miért nem találnak örökbefogadó szülőt az adott gyermeknek”. A politikus azt kérdezte, mit értenek ez alatt, milyen csapatról beszél a miniszter, mit jelent a vizsgálat és hogyan zajlik.

Hirdetés

Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára válaszként a szövegkörnyezetében idézte az interjúrészletet: „A 2019-es volt az első olyan év, amikor részben a határidők lecsökkentése miatt több gyermeket fogadtak örökbe, mint ahány bekerült a rendszerbe, így most az elsődleges célkitűzésem, hogy az örökbefogadásra váró gyermekek számát a lehető legkisebbre csökkentsük. Illetve a csapatommal egyenként megvizsgáljuk, hogy miért nem találnak örökbe fogadó szülőt az adott gyermeknek” – ismertette a Novák Katalin által elmondottakat.

Az örökbefogadásra váró gyermekek érdeke, hogy mielőbb szülőkhöz kerüljenek – szögezte le az államtitkár. Ahogy eddig, úgy ezután is szakemberek döntik el, hogy az örökbefogadni szándékozók alkalmasak-e erre – tette hozzá. Kijelentette: az arra alkalmas egyedülállók számára továbbra is fennáll az örökbefogadás lehetősége, a családokért felelős tárca nélküli miniszternek a különös méltánylást érdemlő esetekben lesz hozzájárulási nyilatkozata.

Mit jelent az, hogy Ön és csapata egyenként megvizsgálják az örökbefogadásra váró gyermekeket?

Bangóné Borbély Ildikó kérdése a Parlamentben " Mit jelent az, hogy Ön és csapata egyenként megvizsgálják az örökbefogadásra váró gyermekeket? " címmel.

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, March 1, 2021
Korábban írtuk