Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) elmondta: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozatában beismerte, hogy az egyik legalapvetőbb járvány elleni védekezési lépést, a kontaktkutatást nem végzik el annak ellenére, hogy ismét riasztó méreteket ölt a járvány. Eddig sem volt igazán hatékony a kontaktkutatás, az adathiány a központi szervezettség teljes hiányáról tanúskodik – vélekedett.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte: itt van a járvány negyedik hulláma, sok országban ismét magasak a számok. Fontos a lehető leghatékonyabb fellépés és a legjobb eszköz a járvány ellen az oltás – magyarázta.

Azt mondta, azonban az ellenzék még mindig fenntartja a határozati javaslatát, hogy ne lehessen kínai vakcinával oltani Magyarországon. A járvány idején az ellenzék azzal volt elfoglalva, hogy támadta a kormányt, amiért Magyarország önállóan vett védőfelszerelést, gyógyszert és vakcinát – mutatott rá.

Úgy látja, Magyarországon az egészségügy jobban működött, mint más országokban, itt mindenkinek jutott kórházi ágy, gyógyszer, orvos, ápoló és lélegeztetőgép. Az ellenzék mégis álhíreket gyártott és nem szavazta meg a védekezést segítő törvényeket – jelentette ki.

Korábban írtuk

A képviselő nem fogadta el a választ, és mérgesen arról kiáltozott: „Maga Orbán Viktor mondta, nem akarja felvenni a harmadik oltást!”.

Mint ismeretes, a kormányfő augusztusban még nem tartotta szükségesnek a maga esetében a harmadik oltást (de ezzel együtt az időseknek az oltás felvételét javasolta), október 17-én viszont már megkapta a harmadik adag oltását. Erről egy videóval is beszámolt a Facebook-oldalán. Bangóné talán erről is lemaradt: