Milyen alapon beszél a baloldal nemzeti összetartozásról?

Ön nemzeti összetartozásról beszél, de mégis mit tettek azzal a párttársukkal, aki 2004. decembere ötödike előtt a saját arcképével és családjával kampányolt a határon túli magyarok ellen?Annyira megdicsértek, hogy ma is itt ül az önök padsoraiban. – mondta Rétvári Bence a szocialistáknak.

Gepostet von Fidesz am Dienstag, 2. Juni 2020
Hirdetés

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője arról beszélt: a kormány az elmúlt tíz évben tudatosan megosztotta a magyar nemzetet és ez a gyűlöletpolitika oda vezetett, hogy ma rasszista tüntetések történhetnek a fővárosban. Hogyan lehet az, hogy békés demonstrálókat több százezer forintra megbüntetnek, addig nyílt, rasszista tüntetést nem oszlatnak fel, a rendőrök végignézik annak lebonyolítását – tette fel a kérdést.

Kijelentette: az MSZP tiltakozik a rasszista megnyilvánulásokkal szemben, a gyalázkodó feliratokkal szemben, és azzal a kormánypolitikával szemben is, amely csendben, támogatóként lép fel, vagy akár szítja a rasszista megmozdulásokat.

Azt szorgalmazta: újjá kell építeni a szociális és az egészségügyi ellátó rendszert, valamint az oktatást, újjá kell építeni Magyarországot.

Korábban írtuk

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint az MSZP kormányázását vipera, kardlapozás és gumilövedék jellemzi, akkor nem volt számukra fontos a belső béke. Hozzátette: Tóth Bertalan most nemzeti összetartozásról beszél, miközben 2004-ben a határon túli magyarok ellen kampányoltak. Korábban a jobbikosokat nácizták, most pedig együtt indulnak velük a választásokon – jegyezte meg.

A Deák téri tragédiával kapcsolatban kiemelte: osztoznak a családok fájdalmában.

Kitért arra is: az MSZP 2002 és 2010 között vagy 15-ször akart újratervezési programot indítani, a 2008-as válságot pedig úgy kezelte, hogy még a baloldali szociológus, Ferge Zsuzsa is azt mondta, hogy Magyarország semmit nem tett azért, hogy a válság nyilvánvaló veszteseivel valami történjen.

A magyar emberek védelmében, Magyarország újjáépítéséről

Dr. Tóth Bertalan: A magyar emberek védelmében, Magyarország újjáépítéséről

Gepostet von MSZP am Dienstag, 2. Juni 2020