Az ellenzéki politikus közölte, kérdéseit Polt Péter legfőbb ügyészhez is eljuttatja, „aki ezt nyugodtan tekintheti feljelentésnek is.”

Hirdetés

Hangsúlyozta, a külügyminisztérium lélegeztetőgép-beszerzései nemzetközi összehasonlításában is „felháborítóan drágák” voltak, ráadásul azokban érdekelt volt egy olyan cég is, amely miatt Szlovéniában botrány tört ki.

Bangóné Borbély Ildikó az emberi erőforrások miniszterétől, valamint a külgazdasági és külügyminisztertől is válaszokat vár arra, milyen szempontok alapján, milyen közvetítőkön keresztül vásároltak egészségügyi eszközöket, hol raktározzák a megvásárolt lélegeztetőgépeket: állami- vagy magánraktárakban, továbbá hány gépet juttattak el kórházakhoz és mennyi került külföldre.

Az MSZP képviselője ismételten felszólította a kormánytöbbséget, hogy támogassa annak a parlamenti vizsgálóbizottságnak a felállítását, amely a kabinet járvány alatti intézkedéseinek hatását vizsgálná. Bangóné Borbély Ildikó szerint erre azért van különösen nagy szükség, hogy a járvány második hullámát felkészültebben várhassa az ország és például el lehessen kerülni, hogy sokan a kórházakban kapják el a fertőzést.

Korábban írtuk

A legnagyobb gócpontok ugyanis eddig a kórházak voltak, minden haláleset fele ezekben az intézményekben történt megbetegedésnek tudható be, amiért valakinek felelnie kell – húzta alá az ellenzéki politikus.

Kásler vagy támogassa a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, vagy távozzon!

Bangóné Borbély Ildikó: Kásler vagy támogassa a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, vagy távozzon!

Gepostet von MSZP am Freitag, 17. Juli 2020