Nap mint nap jelennek meg az újabb hírek arról, hogy a koronavírus miatt egyre több iskolában jelent kihívást az oktatás biztosítása. A kötelező lázmérés ugyanis már nem elegendő, tömeges tesztelésekre van szükség! – okoskodik az életlátásáról ismert politikus.

Hirdetés

Ezt felismerve az egyik budapesti iskolában közösségi adományokból finanszírozva végeznek teszteket a tanulókon és a tanárokon – tudatja Bangóné.

Ez azonban nem jelent mást mint, hogy a szülők átvállalták a kormány feladatát és ők állják a tesztek költségeit. Ezt azonban nem engedheti meg magának mindenki, hiszen a Publicus Intézet felmérése szerint a magyarok több mint 40 százalékának csökkent a bevétele, jövedelme a koronavírus-járvány okozta válság miatt – sivalkodik a szoci országgyűlési képviselő.

„A Fidesz ne hárítsa át a védekezés költségeit a magyar családokra, és ne spóroljon a magyarok egészségén!”

– riogat.

Korábban írtuk

A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében – sorolja követeléseit Bangóné.

Továbbá, mivel az állam olyan protokollt alakított ki, hogy két negatív vírusteszttel lehet a két hét karantént elkerülni, elvárjuk, hogy ezek a tesztek legyenek ingyenesek, mert a magyar családok nem tudják megfizetni a két teszt árát, mint ahogy nem bírják a munkából való két hét kiesés terhét sem. Az ingyenes és tömeges tesztelésre a kormánynak rendelkezésre állnak a forrásai. Az MSZP meggyőződése, hogy most, amikor nap nap után dönt rekordot a fertőzöttek száma, nem az oligarchákra, propagandára és stadionokra kell költeni százmilliárdokat, hiszen ebből a pénzből megoldható lenne minden egyes magyar polgár ingyenes szűrése – okoskodik Bangóné.  

„Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ezen intézkedések bevezetése nem tűrhet további halasztást” – zárja kimunkált sorait Bangóné.