Van kiút ebből a politikai helyzetből is, de az igaz, hogy rossz útra tévedtünk – mondta az InfoRádiónak a korábbi igazságügy-miniszter.

Bárándy Péter kifejtette: a politikai osztály nem nagyon működik, ugyanis a hatalmon lévő párt és a kormány csökkent vehemenciával kormányoz, míg az ellenzék tehetné ugyan, hogy nyugodtan és higgadtan kritizál, de nem ezt teszi.

Az ügyvéd kiemelte: nem lát felismerhető, követhető, kidolgozott programot a kormány részéről. Lehet, hogy valahol rejtetten van végrehajtható és koncepciózus programja a kabinetnek, de ez nem látszik – hangsúlyozta a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere.

Elfogyott a levegő Gyurcsány Ferenc kormányfő körül, ezért le kellene vonnia a konzekvenciákat, és távoznia kell a miniszterelnöki székből – mondta Bárándy Péter.

A volt tárcavezető szerint a kormányfőcsere és előre hozott választás is hozhat megoldást. Bárándy Péter ugyanis nem tudja elképzelni, hogy a kormány a jelenlegi pozíciók megtartásával ki tudna lábalni a jelenlegi pangó, vergődő pozícióból.

(InfoRádió)