A Kelet-Ormánságban, a horvát hatérszélen fekvő Cúnban Döme Szilárd, a Fidesz-KDNP jelöltje mellett három független – Ignáczné Balogh Tímea, Kovács Krisztofer és Vas Sándor – indul a polgármesteri címért, míg a négy képviselői helyre tíz jelölt pályázik. A polgármester- és képviselőjelöltekre a névjegyzékben szereplő 167 választópolgár szavazhat a település egyetlen szavazókörében.

Hirdetés

A Völgységben, Baranya északi határán fekvő Mekényesen azért járulhat az urnákhoz a település egyetlen szavazókörében a 252 választásra jogosult, mert a falu 2019-ben megválasztott független polgármestere, Schild József lemondott tisztségéről. A település vezetői címéért egyedüliként László-Legedi Jánosné (független) indul.

A Harkány és Villány között fekvő Siklósnagyfaluban 320 választásra jogosult szavazhat a három független polgármester-jelölt – Jovánovics Tibor, Kopnyik József és Petrovics Tibor – egyikére. A választást azért kellett kiírni, mert a települést 2006 óta irányító független polgármester, Kosztics József lemondott posztjáról, miután őt tavaly költségvetési csalás és sikkasztás miatt jogerősen másfél év – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a bíróság.

Korábban írtuk