Hirdetés

A Pesti Srácok (PS) munkatársa szerint a ferencvárosi képviselők is csupán a médiából értesültek az önkormányzati szociális lakásban élők fűtési problémáiról, illetve arról, hogy a kerület nem tudja kifizetni a megemelkedett rezsiszámlát. „Ennek mi az oka?” – tette fel a kérdést.

A polgármester érdemi válasz helyett azt mondta, kellemetlen helyzetbe hozták, hiszen már régen megfogadta, hogy „propagandamédiának, ócska, fizetett propagandistáknak” soha nem nyilatkozik, így most sem teszi. Hozzátette: nem tudta, hogy a műsorba meghívják a PS újságíróját is; ellenkező esetben saját bevallása szerint nem ment volna be a stúdióba. Azzal folytatta: csodálja, hogy az ATV „egyáltalán beenged ide ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van, folyamatosan, mindenféle gátlás nélkül hazudoznak és csúsztatnak”.

Ezt követően a két házigazda műsorvezető egymás szavába vágva próbálta menteni a helyzetet. Krug Emília kijelentette: „talán ez az egyetlen televízió”, amely minden oldalról próbál kérdezőt találni, illetve politikust fogadni. Baranyi Krisztinát ez nem hatotta meg, és közölte, hogy a PS „nem oldal, nem sajtó, hanem propagandatermék”.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

A PestiSrácok.hu szerkesztőségének álláspontja szerint etikusan és helyesen jártak el az ATV műsorvezetői, amikor figyelmeztették a közszereplő és közmegbízatást betöltő Baranyi Krisztinát tettei súlyára és elutasították a Szalai Szilárd kollégánkat szakmai becsületében és emberi méltóságában súlyosan sértő vádakat, rágalmakat. Baranyi Krisztina kijelentéseit, viselkedését a sajtószabadság elleni durva támadásként értékeljük. A PestiSrácok.hu bejegyzett, törvényesen működtetett sajtótermék, ezért kollégáink diszkriminálása elfogadhatatlan. Szerintünk egy közmegbízatást betöltő, közpénzekkel gazdálkodó polgármesternek és egy országos párt politikusának kötelessége válaszolnia a neki feltett kérdésekre, újságíró kollégánk sértegetése pedig kimeríti a büntető törvénykönyv a becsület védelmét, illetve a polgári törvénykönyv a személyiségi jogokat védő passzusait és durván sérti a Médiaalkotmány a sajtószabadságot óvó intézkedéseit.

A PestiSrácok.hu szerkesztőségének nevében: Huth Gergely főszerkesztő

Korábban írtuk