Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, örül annak, hogy már az Egyesült Államok elnöke is kimondta: Orbán Viktor egy „gengszter”. Azt is mondta, a fideszes szavazók azt szokták neki mondani, azért szavaznak Orbán Viktorra, mert „már biztosan eleget lopott”. „Orbán úr! Mit válaszoljak én ezeknek a fideszes szavazóknak? Eleget lopott már? És egyáltalán, az Egyesült Államok elnöke milyen alapon nevezheti önt gengszternek? Mit tudnak önről? Erre várom a választ!” – fordult a Jobbik frakcióvezetője a kormányfőhöz.

Hirdetés

Orbán Viktor azt válaszolta: „nyilvánvalóan az Egyesült Államok elnöke összekeverte Magyarországot Ukrajnával.”

Jakab Péter erre reagálva azzal vádolta Orbán Viktort, hogy az elmúlt 12 évben „lopott saját magának egy országot”, „ellopta a Tokaj-hegyalját, a Mátrai Erőművet, a Balatont, az egyetemeket” és most még az autópályákat is el akarja lopni, és még „ki tudja, hogy mi mindent”.

Szerinte azonban még ennél is nagyobb bűn, hogy a miniszterelnök egymásnak ugrasztotta a magyar embereket. Hozzátette: most éppen a szivárványos zászlót vették célba, ami neki „sem a szíve csücske”, de ettől még soha nem fogja a gyűlölet céltáblájává tenni.

Korábban írtuk

„Én azt mondom miniszterelnök úr, hogy most már így a vége felé egy kicsit ön is fogja vissza, mert ugye a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória” – fogalmazott.

Orbán Viktor viszonválaszában leszögezte: Magyarországon 2010 óta mind a nemzeti vagyon, mind az állami vagyon jelentős mértékben nőtt, szemben a a jobbikos képviselő szövetségesének kormányzati időszakával, amikor mind a kettő csökkent.