Az oldalon már több tízezer ember neve szerepel, akikről olyan személyes adatokat is nyilvánosságra hoztak, mint például a születési dátumuk, útlevélszámuk és lakcímük.

Hirdetés

Ukránellenes propagandista. A Kreml narratívájának terjesztője. Részt vesz az Ukrajna elleni humanitárius agresszióban – sorolja a weboldal a súlyos vádakat Bayer Zsolt ellen.

A Mirotvorec „magyar szélsőjobboldali és ultrakonzervatív újságírónak” titulálta a publicistát, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök „egyik legközelebbi munkatársának és a kormánypropaganda-gépezet egyik kulcsfontosságú szereplőjének” nevezi. Bayer Zsolt profiljában néhány cikkét is felidézik. Megjelenik köztük például azon írása, amelyben Olekszandra Koval közleményét idézi: az ukrajnai könyvtárak ellátásáért felelős igazgató arról beszélt korábban, hogy minél hamarabb el kell távolítani az ukrán könyvtárakból az ukrán gondolkodásmódra veszélyes és káros műveket.

Bayer Zsolt szerint olyan orosz szerzőkről van szó, mint például Dosztojevszkij, Tolsztoj, vagy Mihail Bulgakov.

Korábban írtuk

„Ha valakinek első hallásra is ismerős, az ne essen kétségbe, jó úton jár. Igen, ilyet már a náci Németországban mondtak. Ilyet már mondott Goebbels, aztán a mondatokat tettek követték, csak akkor nem az oroszokat kellett kidobni a szemétre, hanem a zsidó szerzők műveit” – tette hozzá a publicista. Bayer Zsolt egy másik írásában annak is hangot adott, hogy ukránok tolvaj vagy tolvajnak vélt, tolvajnak kikiáltott embereket a nyílt utcán oszlopokhoz, fákhoz kötöznek ki, az alsóruhájuktól megfosztják őket, aztán botokkal vagy ököllel félholtra verik, majd ott hagyják őket. Az ezt alátámasztó videófelvételek gyakorlatilag az egész világot körbejárták.

„Ha a Nyugat szerint ez belefér a jogállami keretekbe, így uniós tagságot kaphat egy olyan ország, ahol ez történik ma a nyílt utcán, az a középkor” – írta Bayer Zsolt rámutatva arra, hogy Ukrajna uniós csatlakozását sürgetik Brüsszelben, közben pedig Magyarország és Lengyelország ellen folytatnak jogállamisági eljárást.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.