Az akcióból befolyt pénz kétszeresével a Csodalámpa Alapítványt támogatják.

Az „italautomata-becsületkassza” működése egyszerű: 0,5 literes ásványvizet ad 50 forintért. Az átlagos automatáktól eltérően ezen a gépen olyan gomb is található, amely fizetés nélkül is kiadja a palackot. Az automata mellett nem áll őr, nem figyelik biztonsági kamerák, és a gép sem készít fényképet a használókról. Így csakis a vásárló lelkiismeretén múlik, hogy fizet-e a vízért, és ezáltal támogatja a Csodalámpa Alapítványt, vagy ingyen viszi el a vizet.

(MTI Fotó: Marjai János)

A Sopron Bank azzal a céllal állíttatta fel az automatákat az óbudai Kolosy téren, valamint a Bajcsy-Zsiliszky út és József Attila utca sarkán álló irodaház árkádjai alatt, hogy kiderüljön, mennyire becsületesek a fővárosban élők – közölte Tamás Dorka sajtóreferens hétfőn az MTI-vel.

A kezdeményezés egy hónapig tart, a szervezők pedig azt ígérik, hogy a becsületindexet az akció végén közzéteszik. További információkat a www.becsuletkassza.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.

A Csodalámpa közhasznú alapítvány célja olyan, életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy kívánságának teljesítése, akiknek a családja – anyagi helyzete miatt – azt nem tudja megtenni.

(MTI)