„Becsületszerződést kötünk a polgárokkal, amiben vállaljuk, hogy megvalósítjuk az elszámoltatási programunkat” – írta a párt Facebook-oldalán.  

Fegyőrék pultjainál a matricák elfogadásán túl úgynevezett becsületszerződés aláírására buzdítják híveiket.

Becsületszerződést kötünk a polgárokkal, amiben vállaljuk, hogy megvalósítjuk az elszámoltatási programunkat – és garanciákat fogalmazunk meg arra nézve, hogy mi hogyan maradunk tiszták. Írd alá te is, pultjainkkal országszerte jelen vagyunk!

–  írják Facebook-oldalukon, ahol megosztottak egy képet is a szerződésről. 

„A politika nem dönthet a választópolgárok feje felett a jövőjüket meghatározó kérdésekben. Hiszünk abban, hogy mindenki véleményének helye van a politikában. Ma Magyarországon a haza szétlopása, a korrupció az egyik legsúlyosabb probléma. Olyan országban akarunk élni, ahol a politikusok az emberekért, közös nemzeti sikereinkért dolgoznak, nem pedig az emberek pénzét lopják. Aki mégis lop, annak börtönben a helye„ – puffogtatják a közhelyeket Fegyőrék.

Az állampolgárokkal közösen végre élhető országot kell teremtenünk. A Momentum vállalja, hogy mindent megtesz azért, hogy megtisztuljon a közélet Magyarországon, hogy végre ne mások zsebében landoljanak a fejlesztési pénzek, hanem például kórházakra és iskolákra költhessünk többet”– a lélegeztetőgépeket valahogy kifelejtették. De vannak a szerződésükben konkrétabb pontok is: lássuk „A Momentum ezzel kezdi az elszámoltatást” alcím részleteit!

  • Kivizsgáljuk az elmúlt 27 év közbeszerzéseit
  • Vagyonosodási vizsgálatot rendelünk el az összes képviselőnél
  • Bűncselekménnyé nyilvánítjuk, ha egy politikus eltitkolja a vagyonát
  • Az újságírók által feltárt bűncselekményeket bíróság elé visszük
  • Kivizsgáljuk a trafikszerződéseket, a földügyleteket, a budapesti metrókocsik felújítását, Paks II szerződéseit, a közmunkaprogram visszaéléseit, a haveroknak osztott, gyanúsan olcsó állami hiteleket és a letelepítésikötvény-programot
  • Feltárjuk, hová lett az MSZMP által felhalmozott vagyon

Kedves gesztus, hogy egy gondolat erejéig a velejéig korrupt baloldal is eszükbe jutott.  A következő gondolati egység „A Momentum garantálja, hogy” alcím alatt található.

  • Kötelezővé tesszük a politikusok és családtagjaik vagyonosodási vizsgálatát
  • Nem alkalmazunk rokonokat, és nem indulhatnak közbeszerzésen sem
  • Csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, ezzel megállítjuk az uniós pénzek ellopását
  • Leállítjuk a stadionépítéseket, helyette tömegsportra és egészségügyre költünk

Nagyratörő tervek, de idáig még nem lenne világos, miért kellene ezt bárkinek is aláírnia Fegyőréken kívül. Ebből a szempontból most jön a lényeg:

A szerződés aláírói részt vehetnek az elszámoltatási programunk kialakításában, megkapják a Momentum elszámoltatási csomagját.

Kihagyhatatlan ajánlat! A „becsületszerződés” ezzel a passzussal zárul:

„Én, … , magyar választópolgár vállalom, hogy részt veszek a 2018-as országgyűlési választáson, és segítek megállítani az ország szétlopását.”

A szerződéseket Fekete-Győr András persze már szignálta is, úgyhogy az önjelölt, küldetéstudattól túlfűtött hívek már zsebre is dughatják egy csomag lila matricával. Többféle változatból válogathatnak: van „2018-ban visszaadjuk”, „Ebből mennyit loptak?” és „Ezért ülni fogtok”szövegű is.

Budapesten öt helyszínen és országszerte több városban megtalálhatóak a pultjaink mindennap délután 4-től este 8-ig – írja honlapján a Momentum.

Budapesten a Blaha Lujza téren, a Nyugati pályaudvarnál, a Móricz Zsigmond körtéren, a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén találkozhatunk Fegyőrék lila standjaival, az érintett vidéki városok pedig a következők: Debrecen, Eger, Érd, Győr, Jászberény, Keszthely, Nyíregyháza, Paks, Pécs, Sopron, Szekszárd, Szigetszentmiklós, Szolnok, Szombathely.

A Momentum becsületszerződését teljes pompájában IDE kattintva tekinthetik meg. 

Becsületszerződést kötünk a polgárokkal, amiben vállaljuk, hogy megvalósítjuk az elszámoltatási programunkat – és…

Gepostet von Momentum Mozgalom am Montag, 2. Oktober 2017

-EN-