Az évfordulón háromnapos koncertsorozattal tisztelgünk a bécsi klasszika legnagyobb zeneszerzője előtt:

Május 6-án este fél 8-tól Grego (Földvári Gergely) ad klasszikus és jazz zongorahangversenyt a budai Városháza tanácstermében, Beethoven témákat feldolgozva.

Május 7-én, az ünnepi évfordulón két rendezvény is várja az érdeklődő közönséget:

16:30-tól az MTA Zenetudományi Intézet Bartók-termében Beethoven teadélután. Mácsai János vendége Somlai Petra Hollandiában élő fortepianista, aki művésztársaival korai Beethoven darabokat mutat be a múzeum Broadwood zongoráján.

19:00 órakor a Budavári Önkormányzat koszorút helyez el Beethoven emléktáblájánál a Várszínháznál. Este fél 8-tól az angol Salomon Quartet lép fel a Várszínházban, Simon Standage vezetésével. A neves hegedű­művész neve minden bizonnyal ismerősen cseng a magyar zenekedvelő közönség számára is, hiszen Standage a XVII. – XVIII. század zenéjének egyik specialistája.

Május 8-án az MTA budavári kongresszusi dísztermében ünnepeljük Európát Ránki Dezső és Klukon Edit zongorajátékával. Itt kerül bemutatásra Liszt Ferenc kétzongorás átirata Beethoven IX. szimfóniájából. A művet az előadóházaspár már nagy sikerrel játszotta világszerte, és külön öröm a szervezők számára, hogy ez alkalommal a „Beethoven Budán” sorozat Európa-napi koncertjének adhat rangot ezzel a különleges elő­adással.

A Budai Várban megrendezésre kerülő három napos Beethoven-sorozatra belépők egy­sé­gesen 2500 forintos áron vásárolhatók a www.ticketpro.hu és a www.jegy.hu honlapokon, valamint minden jelentősebb jegyirodában.

Bővebb információ a programokról a www.budavar.hu és a www.zeneszalon.hu honlapokon olvasható.