Hirdetés

A Várkapitányság irányításával zajló Visegrád 700 program ugyanakkor nem csak kulturális és turisztikai célokat szolgál, a település és a térség hosszú távú fejlődését is segíti. Része egy új városközponti parkoló és sétány kialakítása, a Makovecz Imre által tervezett Magyar László Tornacsarnok korszerűsítése és a Viktorin sétány felújítása.

Vitályos Eszter

– A fejlesztési program kiemelt célja, hogy magas minőségű, többdimenziós területfejlesztési keretet adjon, amely során összehangolt ingatlanfejlesztési, kulturális, infrastrukturális és turisztikai beruházások valósulhatnak meg. Visegrád az ország fővárosa, a kontinens meghatározó művészeti és szellemi központja volt, és most közösen éppen azon dolgozunk, hogy a XXI. században is egy rendkívül jelentős hely legyen – mondta el dr. Vitályos Eszter, az Emmi európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára és a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Pest megye 3. számú választókerületének elnöke.

Fodor Gergely

A Dunakanyar páratlan panorámájú történelmi épületegyüttesét évente több százezer látogató keresi fel. A felújítások hozzájárulnak a település még további turisztikai fejlődéséhez is. A munkálatok ütemezetten zajlanak, a rekonstrukció idején a fellegvár és az alsóvár is látogatható lesz. 

Korábban írtuk