A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) internetes oldala szerint Hatvanban és Aszódon is lecserélték a sztrájkoló forgalmistákat. Rákos állomáson a szakszervezet szerint erőszakkal távolította el munkahelyéről a munkát beszüntető forgalmistákat a MÁV öt fegyveres biztonsági őre. A szakszervezet emiatt feljelentést tett a rendőrségen, szerintük ugyanis bűncselekmény történt. A rendőrség még a helyszínen kihallgatta a történtekről az állomásfőnököt és a két eltávolított sztrájkolót.

Közben továbbra sem tud megegyezni a VDSZSZ a MÁV-val, így folytatják a sztrájkot. Nem született megállapodás az elégséges szolgáltatásról sem. A VDSZSZ elnöke ugyanakkor azt mondta, a karácsonyi ünnepeket nem akarják megzavarni a munkabeszüntetéssel.

A szakszervezetek változatlanul privatizációs részesedést követelnek a munkavállalóknak a MÁV Cargo eladásából és 10 százalékos pótlékot a kiszervezett cégek dolgozóinak. Az érdekképviselet elnöke szerint követeléseikre abból a 30 milliárd forintból lehetne pénzt átcsoportosítani, amelyet a MÁV Cargo privatizációs bevételéből a vasúttársaság a budapesti önkormányzatnak fizetne a HÉV-vonalakért.

(hírTV)