Fotó: MTI/Mohai Balázs (archív)
Hirdetés

„A Liberálisok főpolgármester-jelöltje az utolsó pillanatig várt, hogy a demokrata ellenzéki pártokkal érdemi, tartalmi alapon tudjon egyeztetni, de erre nem került sor. A közös nevezők, a tartalmi minimumok hiányába valósulhatott meg az, hogy most egy szélsőjobboldali jelölt is bejelentkezett az előválasztás második fordulójára” – írták a párt Facebook-oldalán élő bejelentkezésük mellé.

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt bemutatja a Polgári Budapest című programját!A Liberálisok főpolgármester-jelöltje az utolsó pillanatig várt, hogy a demokrata ellenzéki pártokkal érdemi, tartalmi alapon tudjon egyeztetni, de erre nem került sor. A közös nevezők, a tartalmi minimumok hiányába valósulhatott meg az, hogy most egy szélsőjobboldali jelölt is bejelentkezett az előválasztás második fordulójára.A megegyezés hiányában Sermer Ádám feladata egy liberális alternatíva felvázolása a budapestiek számára, amely az érintettek bevonásával talál megoldást a mindennapi gyakorlat során tapasztalható problémákra, és képes nehézségek nélkül kiaknázni az innovatív megoldásokban rejlő lehetőségeket. Program célja egy élhető, XXI. századi polgári liberális Budapest megteremtése.A teljes programot itt találod: http://liberalisok.hu/wp-content/uploads/2019/06/Polg%C3%A1ri-Budapest.pdf

Gepostet von Liberálisok am Mittwoch, 12. Juni 2019

Fodor Gábor pártja oldalán már elérhető a progam, IDE kattintva megtekinthető.

„Programom három főpillérre épül: Nagy Budapest, Közvetlen Budapest, Modern Budapest. Ezeken a főként városvezetési megközelítéseken felül a jelenlegi legsúlyosabb érdekképviseleti nehézségekkel küzdő társadalmi csoportok – a romák, a fiatalok és a melegek – célkitűzései közül a legfontosabbakat a Közös Budapest című blokk külön tartalmazza a program utolsó szakaszaként”

– olvasható a leírásban.

A programból az is kiderül, a Liberálisok előtérbe helyeznék a helyi népszavazásokat:

„Helyi népszavazáson kellene dönteni a közterületek átnevezéséről, névadásáról, de a költségvetési források egy részének elköltéséről is, ezen felül egyszerűsíteni is kell a helyi népszavazások feltételein annak érdekében, hogy a polgárokat érintő kérdésekbe minél több esetben lehessen közvetlen beleszólása az érintetteknek is. Így lehet majd a polgári főváros egy Közvetlen Budapest.”