Hirdetés

Berki Sándor (Párbeszéd) kifejtette: megemelték a miniszterelnök fizetését, és nem tudni, miért pont most történt ez meg. Lehet, hogy azért, mert európai viszonylatban nem volt magas a kormányfő fizetése, de ez a magyar munkásokkal is így van – mondta. Hozzátette: ráadásul vannak olyan helyek az országban – például Nógrádban -, ahol nem az európai, hanem a magyar bérekhez szeretnének felzárkózni.

Kijelentette: meg kellene duplázni a magyar „melósok” bérét is, ez nagyban hozzájárulna az emberek elégedettségéhez és el lehetne mondani, hogy a munkaalapú társadalomban a munkások meg vannak fizetve. Emellett a családi pótlékot is meg lehetne duplázni – közölte.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára közölte: a bérek emelése egy fokmérője a kormányzásnak, mutatja, hogy a kormány segít-e az embereknek. Ezért fontos mutató a minimálbér, és a baloldal, amikor kormányon döntéshelyzetben volt, nem duplázta meg azt – emlékeztetett.

Közölte: 2010-ben kormányváltás történt, azóta jelentősen emelkedett a minimálbér, mert ez a kormány igyekszik segíteni azoknak, akik keveset keresnek és azoknak is, akik gyermeket nevelnek. A kormány csökkentette a munkát terhelő adókat is, a béreket pedig emelte – idézte fel.

Korábban írtuk

Megjegyezte: az is fontos, hogy egymillió munkahelyeket teremtettek, nagyon magas a foglalkoztatottság.