Mint ismert, Bohár Dániel az elmúlt napokban több baloldali képviselőt is megkérdezett az Oroszországgal szembeni szankciókról és az olajembargóról. Mivel Tordai Bence, a Párbeszéd tagjaként magát zöld politikusnak vallja, ezért adta magát, hogy a riporter neki is feltegye a kérdést. A képviselő kissé kelletlen válaszolgatott.

Hirdetés

„Az olajembargóról mit gondol?” – tette fel a kérdést Bohár. „Az olajembargó akkor működhet, hogyha van alternatív ellátás. És miután Orbánék nem gondoskodtak erről, egyelőre nincsen”

– válaszolta Tordai.

„És Ön milyen alternatív megoldásokat javasolna?” – folytatta a riporter.

Korábban írtuk

„Például, hogy a többi csővezetéken át nagyobb mennyiségben szerezzen be más, nem orosz forrásokból olajat” – mondta a párbeszédes politikus.

„És honnan például?” – tette fel az újabb kérdést Bohár.

„Azért ezt elég jól lehet követni. Tehát” – felelte Tordai Bence.

„Azért kérdezem Önt, mégiscsak egy politikus, zöld politikus, ahogy a pulóvere is mutatja” – mondta a riporter.„Európa második legnagyobb olajszállítója Norvégia. Tehát én például sokkal szívesebben a norvég olajat, mint az orosz olajat”

– húzta alá a baloldali politikus.

„Akkor is, hogyha drágább, mint az orosz?” – hangzott el Bohár Dánieltől a kérdés.

Azonban a Pesti TV munkatársa már erre nem kapott választ, mivel Tordai sietősen eltolta mellőle a kerékpárját.

A felvételen még hallani lehetett, ahogy a képviselő „találkozott a nép hangjával”. Az utca embere odakiabált Tordainak, és „rossz k…gnek” nevezte.