Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Mondatai elhangzása után az elnöklő Latorcai János (KDNP) a kirívóan sértő kifejezés használata miatt elvette a szót a képviselőtől, és szavazásra bocsátotta, hogy Szilágyi Györgyöt a hétfői napra házszabálysértés miatt zárják ki az ülésről.

A Ház azonban nem volt határozatképes, így a képviselő folytathatta felszólalását.

Szilágyi György azt mondta: a miniszterelnök az utazásokat a vagyonnyilatkozata alapján nem engedhetné meg, ezért arra kérte Orbán Viktort, mutassa meg az utazás számláit és adjon választ arra, miből fizette ki azokat.

Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: miniszterelnökként és magánemberként is minden szabályt és törvényt betart. Amikor kétség merült fel, a kérdést a mentelmi bizottság megvitatta, döntését pedig tudomásul vette és betartja.

„Egyébként pedig úgy emlékszem, mint ha egyszer Rióban találkoztam volna önnel az olimpián” – jegyezte meg a kormányfő.

Szilágyi György erre azt felelte: akkor mindkettejük hivatalos útját az Országgyűlés állta.

Orbán Viktor válaszában megjegyezte: Szilágyi György korábban a szerencsejáték-törvény ellen harcolt, majd kiderült, hogy három nagyobb cégben is a rokona az ügyvezető. „Tud-e olyan ügyért is harcolni, amiért nem fizetnek önnek?” – kérdezte.

Szilágyi György: A harc folytatódik.

Szólásszabadság, meg képviselői jogok?„van valami beteges vonzódás a luxusgépekhez az ön részéről”,Ezért a mondatért akart kizárni a felszólalás lehetőségéből a hűbéres KDNP-s levezető elnök Latorcai János, hogy jó pontokat szerezzen a főnökénél és Orbán Viktornak ne kelljen a kényes kérdésekre válaszolnia.A kizárás nem sikerült, úgy hogy folytattam:

Gepostet von Szilágyi György am Montag, 17. Juni 2019