A Szombathelyen történtek is azt mutatják, hogy amint döntési helyzetbe kerül a bevándorláspárti ellenzék, azonnal nekilát a migráció szervezésének – mondta Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón, ahol reagált a szombathelyi közgyűlés előző napi ülésére.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A megyeszékhely fideszes parlamenti képviselője kifejtette: az MSZP, a DK és a Jobbik képviselői többségbe kerülve, a szombathelyi közgyűlésben első lépésként azonnal megalakították az úgynevezett bevándorlási bizottságot.

„Azzal a nyilvánvaló szándékkal tették ezt, hogy elkezdjék a bevándorlás szervezését” – mondta, hozzátéve: az országban mindenhol ez történne, ha az ellenzék kerülne többségbe.

Ezért nem szabad rájuk bízni egyetlen települést sem – jelentette ki Hende Csaba, aki szerint akárhogy is próbálják tagadni az ellenzékiek, valójában a bevándorlás szervezése a céljuk, hiszen minden bevándorláspárti javaslatot megszavaztak, és állandóan támadják a kormányt, amiért nem enged a bevándorlás kérdésében.

A fideszes politikus arról is beszélt, hogy Nemény András, „a bevándorláspárti szivárványkoalíció” szombathelyi polgármesterjelöltje „maga is nyíltan a bevándorlás pártján áll”. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett Nemény Andrásnak a szombathelyi közgyűlés egy korábbi ülésén elmondott szavaira, miszerint – idézte – „a bevándorlók közel sem jelentenek akkora problémát, és van rá egy jó, valós válasz, az Európai Unió kvótarendszere”.

Hende Csaba úgy értékelt: teljesen világos, hogy Nemény András ezzel az EU által szorgalmazott, felső határ nélküli és automatikus elosztást jelentő kvótarendszert támogatja, és „annak alapján Magyarországra, illetve Szombathelyre migránsok betelepítését támogatja”.

Ezt a Fidesz-KDNP teljes egészében elutasítja, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy Szombathely se legyen bevándorlóváros – mondta.