Fotó: YouTube (képernyőfotó)
Hirdetés

Amint arról a portál korábban beszámolt, hét éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a gazdáknak Bige László mil­liárdos nagyvállalkozó, aki saját bevallása szerint a baloldal kampányának a finanszírozására készül. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 14 milliárd forintos bírságot rótt ki a versenyjogi szabályok súlyos megsértése miatt.

A Partizán vasárnapi adásában reagált először a baloldali oligarcha a GVH szankciójára. A Bigéhez köthető teljes cégcsoport 11 milliárd forintos bírságot kapott végül, a fennmaradó hárommil­liárdot a Hőgyészi Kft., illetve a részben együttműködő Cargill kapta.

Csányi Sándort okolja az eljárás miatt a baloldali oligarcha

„Tönkre akarnak tenni” – kezdte mondandóját a Bige László Gulyás Márton vendégeként. Hozzátette: ez a kormánynak egy gazdaságvédelmi akcióterve, eljött az ideje annak, hogy minket tönkretegyenek és „aztán elosztanak egymás között”.  

Korábban írtuk

Abszolút politikai célú támadás ez. Semmiféle köze nincs a józan észhez, meg a való világhoz – hangoztatta a baloldali milliárdos a GVH szankciójával kapcsolatban. „Csányinak, és KITE Zrt.-nek az érdeke az egész vizsgálat” – vélte.

Pénzzel is támogatná Márki-Zay Pétert Bige László

„Márki-Zay Péter nagyon jó lenne Magyarországnak” – mondta a baloldali oligarcha, majd hozzátette: végre harminc év után lenne egy független miniszterelnök-jelöltünk. Leszögezte: hajlandó lenne anyagilag is támogatni a kampányát. „A mai kormány helyett a tarka macskámat is tudnám ajánlani” – fűzte hozzá Bige.

„Jól értem, kormányváltás nélkül nem látja esélyesnek, hogy képes lesz megtartani a cégbirodalmát?” – kérdezte Gulyás, mire a baloldali oligarcha leszögezte: fel nem merül, hogy nem tartaná meg a hálózatát. „Kormányváltás nélkül is meg tudom tartani a cégbirodalmamat” – fűzte hozzá Bige.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el.