A lap azt közölte: a nyilvánosság előtt eddig még ismeretlen szerződések és kifizetések legkirívóbb eseteit szedték csokorba. Elemzésükből a Magyar Nemzet szerint megállapítható, hogy a közlekedési cégnél a pénzszórás folyamatos volt 2005-től egészen napjainkig.

Mint írták, a ma már csőd szélén álló közlekedési társaságnál nem sajnálták a közpénzt az újságokban róluk megjelent negatív hírek összegyűjtésére, a tavaly megbukott járatritkítási terv népszerűsítésére, különféle vagyonvédelmi vizsgálatokra, akárcsak a már ismertté vált tanácsadói szerződésekre.

A lap egész oldalas cikke mellett szintén egész oldalas táblázatban foglalja össze a 2005 és 2009 közötti, általuk legkirívóbbnak tartott, tanulmányokra és projektekre vonatkozó szerződések és kifizetések összegét.

A táblázat legmagasabb összege egy 224 millió forintos szerződés, amely „A Havanna és a Gloriett lakótelepek kötött pályás kapcsolatának kialakítása a 42-es villamos meghosszabbításával” címet viseli és a táblázat szerint megvalósíthatósági tanulmány és engedélyezési tervek készítésére, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felé pályázati anyag összeállítására vonatkozott. A táblázat szerint az erre a célra kifizetett összeg több mint 67 millió forint volt.

(hirado.hu/Magyar Nemzet)