A BKV 2010. január 12-18 – ig tartó sztrájkja a legtöbb budapesti ember életét megkeserítette. A tömegközlekedést használókat azért, mert egyáltalán nem tudtak eljutni a munkahelyükre, az iskolákba. Az autósok pedig órákat pöföghettek a dugóban, hogy célba érhessenek. Ki fogja kárpótolni a dolgozókat a kiesett bérért, a cégeket a kiesett munkaidő okozta veszteségekért, a budapestieket a levegő szennyezettségéért, és egyáltalán mindenkit a káosz okozta stresszért? A BKV hosszas gondolkodás után felajánlotta a bérletes utasoknak, hogy három nappal tovább használhatják a már érvényben lévő bérletüket. Arról nem szól a fáma, hogy mennyiben kárpótolja ez a megoldás azokat, akiknek ez a három nap például a hétvégi nagytakarítás idejére esik… A BKV a munkavállalóira tolja a felelősséget, arról viszont mélyen hallgatnak, hogy miért is szüntették be a munkát a sofőrök. A használhatatlan, úton-útfélen lerobbanó buszok, a vezetőfülkében is fűtetlen utastér, és a többi mindennapos probléma okozta az elégedetlenséget, miközben még bizonyos juttatásokat is el akartak venni a dolgozóktól. Érthetetlen a helyzet, miszerint ha a százmilliós végkielégítésekre jutott elég pénz, akkor a járművek karbantartására és a dolgozók megfelelő bérezésére vajon miért nem.

Egy-két pozitívum mégis kötődik a BKV sztrájkhoz; az emberek összefogtak ebben a szorult helyzetben, és sokak ültek egy autóba, hogy eljussanak úticéljukhoz. Többen pedig biciklire szálltak. Olyan vélemények is születtek, hogy a kiszolgáltatottság elkerülése érdekében maradnak is az eredetileg kényszer szülte megoldásnál. Végülis sokkal jobb egy ismerős autóban utazni, kényelmesebb, melegebb, és jobb a társaság.

Az összefogás Békés Zoltánt, a MrSale férfi ruhaüzlet tulajdonosát is megihlette, és azt gondolta ki, hogy ha már a BKV nem kívánja megfelelően kárpótolni az utasait, akkor majd ők megteszik helyette! BKV bérletes vevőiknek felajánlották, hogy amennyiben bemutatják az üzletben a sztrájk alatt érvényes bérletüket, akkor a sztrájk 6 napjára eső bérletköltséget, vagyis 1820Ft-ot levonnak a vásárlás összegéből. A kedvezmény összege nyugdíjas és diákbérlet esetén is 1820Ft. A kedvezmény igénybevételének két feltétele van: a sztrájk idején érvényes bérlet felmutatása, és regisztrálás a MrSale vevői adatbázisába. Az érdeklődők regisztrálhatnak a vásárlással egyidejűleg az üzletben, vagy a MrSale (www.mrsale.net) honlapján is. A honlapon regisztrálók még egy ajándék pólóra is számíthatnak. Így talán mindenki jól járhat, az utasok visszakapnak egy kis pénzt, az üzlet pedig pótolhatja a sztrájk idején kiesett bevétel egy részét.