A Blikk megkérdezte az ügyben érintett politikusokat az esetről.

Szabó Zoltán, volt MSZP-s képviselő először azt mondta, valaki tudakolta az állomáson, hogy hol lehet jegyet venni, ez azonban nem derült ki. Később ellnben azt mondta: „Az állomásra tereltek minket a rendőrök, ahol a hangosbemondóban elhangzott, hogy a szerelvények nem állnak meg, hagyjuk el az állomást. Végül azonban mégis megállt egy kocsi, mi bezsúfolódtunk. A Deák téren szálltunk ki, ahol én egy sárga mellényes embertől megkérdeztem: erre az útra a BKV vendégei voltunk? Ő csak annyit felelt: ne foglalkozzunk vele. A nagylelkű sárga mellényes azonban csak önhatalmúlag jótékonykodhatott.”

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója közölte, nem tud arról, hogy ingyenes lett volna aznap a közlekedés. Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkár szerint a videó manipulatív, mert nem csak politikusok voltak az állomáson, a rendőrség mindenkit beterelt a földalattihoz: „A tömegben nem a jegylyukasztás volt a legnagyobb gondom, ezért valóban elfelejtettem azt. De kár nem érte miattam a közlekedési vállalatot, amikor eszembe jutott, hogy nem kezeltem jegyet, egyet utólag eltéptem.” Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba, az eset további érintettjei nem válaszoltak a lapnak.

Gyurcsány Ferenc tavaly is metróval hagyta el a melegfelvonulás helyszínét, akkor azt azonban az utazóközönség nem használhatta.

(mandiner.hu)