„Családunk nevében arra kérem a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogainkat. Férjem évek óta nem közszereplő, nem része a napi politikai életnek” – közölte az MTI-vel március végén Kovácsné Lucza Mónika, az egykori MSZP-s politikus felesége az egyes médiumokban megjelent hírekre válaszként. Hozzátette, hogy a férje egészségi állapota folyamatos orvosi ellátást igényel, nyugalomra van szüksége. A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatban vannak vele.

Hirdetés

„Sem most, sem a jövőben nem kívánunk semmilyen formában nyilatkozni a sajtónak, ezért kérem, hogy ne keressenek, ne zaklassák se a férjemet, se családunk tagjait. Különös tekintettel kiskorú gyermekünkre, akit szeretnék megóvni a szenzációhajhász cikkektől, írásoktól, beszámolóktól„ – hangsúlyozta Kovácsné Lucza Mónika.

Képernyőfotó: MSZP Facebook-oldala, szerk.
Fotó: Képernyőfotó, MSZP Facebook-oldala, szerk., archív
Képernyőfotó: MSZP Facebook-oldala, szerk.

„Ekkor azonban történt valami. Valami, ami ritkaság a mai, acsarkodó, ellenségeskedő magyar közéletben”fogalmaz a Blikk. „Lapunk információi szerint megcsörrent Kovács László feleségének telefonja és a vonal végén Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor mutatkozott be, aki felajánlotta segítségét egykori politikai riválisának gyógykezeléséhez. Úgy tudjuk, a kormányfő azt kérte az asszonytól, ha a világon bármilyen elérhető gyógyszer, vagy gyógykezelés hatásos lehet a volt külügyminiszter állapotának javításában, jelezze azt neki, ő pedig mindent megtesz, hogy Kovács ezt megkaphassa” – írja a lap, amely megkereste Kovács László feleségét, aki annyit írt a Blikknek, a férje állapota a család magánügye, de a miniszterelnök környezetéből sem kívántak nyilatkozni. A bulvárlap úgy értesült, a korábbi politikus állapota javult.

Korábban írtuk