Fotó: MTI/Mónus Márton
Hirdetés

Felidézte: pénteken jelentették be, hogy bírósághoz fordultak, mert Karácsony Gergely nem teljesítette a közérdekű adatigénylésüket. Kovács Balázs, a Fidesz-KDNP XIV. kerületi önkormányzati képviselője azért fordult a polgármesterhez, hogy megtudja, mennyi kifizetetlen számlája és kintlévősége van az önkormányzatnak.

„Már eleve az sem normális, hogy ezeket az adatokat nem teszik hozzáférhetővé egy képviselő számára, titkolóznak, nem biztosítják az átláthatóságot” – tette hozzá Zsigmond Barna Pál.

A Fidesz pénteki bejelentése után azonban Karácsony Gergely egyszerűen letagadta az egész ügyet, azt közölte, hogy nem érkezett az önkormányzathoz adatigénylési kérés – mondta a szóvivő, aki erre válaszul dokumentumokat mutatott be hétfőn, köztük Kovács Balázs adatigénylését és Karácsony Gergely válaszát.

A polgármester „a saját aláírásával válaszolt a szerinte nem létező kérésekre”, a határidő meghosszabbítását kérte, „de azt sem tartotta” – fogalmazott Zsigmond Barna Pál, megjegyezve, hogy ezért fordult a Fidesz a bírósághoz.