Elmondása szerint erről a lehetőségről többekkel már tárgyalt is. A demokrata fórum európai parlamenti listavezetője szerint egy új MDF született szombaton, amikor a demokrata fórum országos választmánya a párt egységét kockáztatva támogatta a jelölését.

Elemzők már korábban lehetségesnek tartották, hogy a megszorító csomagjáról elhíresült Bokros Lajos választási szövetségbe hozza össze a két parlamenti törpepártot és a szocialistákat az olasz Olajfa Szövetség mintájára, amely a balközép pártokat tömörítve 1996-ban választásokat nyert Olaszországban.

A hírTV által feltett kérdésre, miszerint: El tud képzelni egy MSZP-SZDSZ-MDF-koalíciót? Bokros Lajos, az MDF EP-listavezetője azt mondta: „Nézze, hogyha válságkormányról van szó, akkor természetesen el tudok ilyet képzelni. Jó néhányan megkerestek már azzal, hogy mit szólnék egy ilyen formációhoz. Amikor arról van szó, hogy Magyarországot meg kell menteni az államcsődtől, akkor azt hiszem, hogy még egyszer mondom, minden józan erőnek össze kell fogni, és valamiféle hiteles kormánynak ki kell húzni Magyarországot ebből a válságból.”

A Hír Televízió azon kérdésére, hogy: Akár miniszterelnök is lenne? Bokros Lajos határozott igennel válaszolt.

(hírTV)