Fotó: MTI/Balogh Zoltán, archív
Hirdetés

A rezsicsökkentés a legkárosabb intézkedések egyike Magyarországon. A termelést torzítja, komoly veszteségeket okoz az energiaszolgáltató vállalatoknak, amelyek lerongyolódtak és nem fejlesztenek, nem ruháznak be – nyilatkozta Bokros Lajos a Népszavának. A Horn-kormány pénzügyminisztere úgy véli, a választások után hozzá fognak nyúlni a rendszerhez, mert a veszteségek kezdenek olyan mértéket ölteni, ami szétverheti a költségvetést és az alapellátást.

A baloldali szakértő szerint nemcsak a rezsicsökkentéssel van gond, hanem a hatósági árszabályozással is. Bokros hozzátette, a benzinkutaknál azt tapasztalja, hogy a hatósági árszabályozás csak a gazdagokat támogatja.

– Az olcsó benzin nem a szegényeket támogatja, hanem a gazdagokat és középosztályt. Akinek telik arra, hogy mindennap tankoljon, az sokkal több támogatáshoz jut, mint az, aki csak hetente, vagy esetleg havonta. Akinek nincs autója, az semmit sem kap. Itt, tehát egy olyan intézkedésről van szó, amely a magasabb jövedelműeket támogatja az alacsonyabb jövedelműekkel szemben – tette hozzá.

Bokros úgy látja, a 13. havi nyugdíj bevezetése is értelmetlen volt, mert a nyugdíj nem egy szociális juttatás, hanem egy biztosítási rendszerben megszerzett váromány. Így mivel senki sem fizetett be 13. havi nyugdíjjárulékot, így nem is jár senkinek a 13. havi nyugdíj – részletezte álláspontját a lapnak.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

Korábban írtuk