Bokros Lajos szenvedélyes hangú beszédet tartott az ellenzéki agórán. A politikus összefogásra szólította fel az ellenzéki pártokat.

Fotó: MTI, archív

Bokros Lajos az orosházi piacon szerzett szórólapozási élményeivel kezdte beszédét az ellenzéki agórán. „Szoktuk mondani: piacpárti párt hol osztja az igét? A piac előtt” – próbált szellemeskedni a csomagjáról elhíresült politikus.

A pártelnök elmondása szerint mindenki, aki elfogadta szórólapjukat, azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy kovácsoljon ellenzéki egységet. „Mindenkinek ma Magyarországon ez a követelése, aki demokrata és hazafi” – kiabálta a politikus. Bokros Lajos értékelése szerint ez történelmi kihívás a „demokratikus ellenzék” pártjai számára.

„Aki nem hajlandó ebben az ellenzéki szövetségben egyenjogúként, egyenrangúként részt venni, az a Fidesz-rendszer, az Orbán-féle önkényuralom szekértolója és támasza” – jelentette ki.

Bokros Lajos minden jelenlévőt felszólított, „követelje” az együttműködést, a szövetséget.

Ezt követően előző napi nyugdíjas konferenciás emlékét idézte fel: ahol szinte semmiben nem értett egyet a baloldali politikusok elképzeléseivel. „De nem baj! Mert most nem azt kell keresni, ami szétválaszt bennünket, hanem azt kell keresni, ami összeköt bennünket. Nem falakat kell építeni, hanem hidakat kell építeni! Nem kerítést kell építeni!” – üvöltötte a mikrofonba Bokros Lajos.

Ezt követően mikropártja programjáról szónokolt, majd azt ordította: „Nem kell baloldalinak, jobboldalinak lenni, hazafinak kell lenni, európainak kell lenni!”

Az alábbi videóban az agóra teljes megnyitóját megtekinthetik, benne az összes ellenzéki politikus beszédével.

-EN