Újabb botrány tört ki az MDF-ben Bokros Lajos EP-listára való jelölése miatt. Mint ismert, Csáky András bejelentette: kilép az MDF-frakcióból, s ezzel gyakorlatilag megszűnik a párt parlamenti képviselőcsoportja.

A szerdai elnökségi ülésen heves vita után Hock Zoltán bejelentette: lemond a párt vezető testületében betöltött megbízatásáról. Ugyancsak visszaadta megbízatását Pettkó András, aki a párt EP-választási kampánystábjában kapott szerepet. A korábbi hírek szerint egyébként e két parlamenti képviselő is gondolkodott a frakcióból való kilépésen. (Amennyiben a jövő héten megszűnik a képviselőcsoport, már nem lesz erre szükség, mindannyian a függetlenek között foglalnak majd helyet.)

A szerdai elnökségi ülésen egyébként a többség elfogadta Bokros Lajos jelölését, s az MDF honlapján olvasható elnökségi határozat szerint azt is, hogy nem tartanak rendkívüli országos gyűlést a kialakult helyzet miatt. Választási kampány közben felesleges és indokolatlan országos gyűlést tartani – áll a határozatban –, viszont az EP-választás után összehívják a párt legfőbb testületét, s azon Dávid Ibolya bizalmi szavazást kér majd.

(hirtv.hu)