Dávid Ibolya, azzal a trükkel próbálta megnyugtatni az MDF tagságát, amikor fölmerült a közgazdász neve, mint a párt EP-listájának vezetője, hogy „”Bokros Lajos nem volt MSZP-tag minisztersége ideje alatt sem, és most sem az„.

Arról ”nagyvonalúan„ nem szólt, a két időpont között ellenben Bokros tagja volt a szocialista párt kispesti alapszervezetének.

Bokros maga legendának nevezte párttagságát a Hírszerzőnek adott interjújában: ”Az MSZP-be való belépésem legenda. Nem léptem be sem a szocialista pártba, sem máshová. A Horn-kormányból történt távozásom után Washingtonba, a Világbankhoz mentem dolgozni.„

1996-ban, a Mozgó Világnak adott interjújában viszont még épp az ellenkezőjét bizonygatta: ”Mivel az MSZP-ben vannak számosan, akik támogatnak, úgy érzem, hogy kötelességem viszonozni ezt a támogatást. (…)Én akkor lépek be az MSZP-be, amikor sokan éppen kifelé tartanak.„

Burány Sándor, az MSZP kispesti elnöke is megerősítette az Index kérdésére, hogy a Horn-kormány minisztere 1996-ban csatlakozott a lakóhelye szerinti pártszervezethez. Burány szerint Bokros hivatalosan tagja lett a pártnak, de jogviszonya időközben megszűnt. A volt pénzügyminiszter ugyanis nem járt el a helyi MSZP rendezvényeire, és nem fizette a tagdíjat sem.

(InfoRádió, index.hu)