Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Simon Miklós, a térség országgyûlési képviselõje, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Pálosi László (Fidesz-KDNP) polgármester és Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyûlés elnöke átvágja a nemzeti színű szalagot a Bóbita bölcsőde átadóünnepségén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban 2020. július 15-én
Hirdetés

Vitályos Eszter köszöntőjében arról beszélt, a kormány a családok támogatása mellett nagyon fontosnak tartja, hogy az ország bármely településén egyformán színvonalas közszolgáltatás működjön, hiszen a kisgyermeket nevelő szülők akkor tudnak munkát vállalni, ha közben jó kezekben tudják a gyermekeiket.

„Ami Balkányban most megvalósult, mindenben megegyezik a kabinet szándékaival: közösen vigyázunk a környezetünkre, támogatjuk a helyben maradást, a gyermekek nevelését, a munkahelyteremtést és a szülők munkába történő visszaállását” – fogalmazott Vitályos Eszter.

Az államtitkár jelezte, a 2014 és 2020 közötti fejlesztési ciklusban csak uniós forrásból kétmilliárd forint érkezett Balkányba.

Utalt arra, azoknak a településeknek van lakosságmegtartó ereje, ahol van munkahely, iskola, óvoda és bölcsőde működik, ezek megléte esetén tudják csak a fiatalok a jövőjüket helyben elképzelni. A bölcsőde átadásával jelentősen növekszik Balkányban ez a megtartó erő – tette hozzá Vitályos Eszter.

Korábban írtuk

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Nyírbátor vonzáskörzetében megvalósult köznevelési beruházásokról szólva hangsúlyozta, a választókerületben az elmúlt években tizenhat iskola újult meg mintegy ötmilliárd forint értékben és hét óvodát újítottak fel 1,2 milliárd forintos beruházással.

Emellett megvalósult, illetve folyamatban van tizenhárom új bölcsőde építése is, amire 2,9 milliárd forintot fordítanak. Így a térség közoktatási és köznevelési intézményei összesen több mint 9 milliárd forintos fejlesztéssel gyarapodtak – jelezte a képviselő.

Az ünnepségen Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés fideszes elnöke kifejtette, a 15 milliárd forint értékű bölcsődei fejlesztési csomag révén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint ötven bölcsőde építése valósulhat meg a következő években.

Az eseményen köszöntőt mondott Román István kormánymegbízott és Pálosi László, Balkány Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Az önkormányzat telkén felépített, akadálymentesített és környezetbarát épület harminchat gyermeket tud fogadni, tervezését a kisgyermek-ellátásban jártas szakemberek segítették.