Kásler Miklós a Boldogasszony-szobor megszentelését megelőző beszédében úgy fogalmazott: ha körbenézünk a bennünket körülvevő világban, rengeteg válsággal találkozunk, erkölcsi, ideológiai, demográfiai és gazdasági válság jeleit tapasztaljuk.

Hirdetés

A kérdés az, hogy ilyenkor Magyarország mit tehet. A helyes döntés, mint mindig az elmúlt 1100 év során, a magyar hagyományokhoz és a keresztény értékekhez való ragaszkodás – mondta.

A Boldogasszony tisztelete rendkívül ősi kultusz Magyarországon, tulajdonképp a kereszténység felvétele után lényegült át Szűz Mária tiszteletévé, miután Szent István király a mennyek királynőjének oltalmába ajánlotta az országot – mondta Kásler Miklós.

Hozzáfűzte: Sárvár olyan nyugat-dunántúli kisváros, ahol a tradícióknak, a magyar hagyományoknak, az európai értékeknek, a keresztény értékeknek jelentősége van az emberek életében.

„Úgy gondolom, hogy ez a szobor a katolikus iskola udvarába való” – mondta a miniszter az avatóünnepség után az MTI-nek.

A Sárváron felavatott Boldogasszony-szobrot a tavaly Budapesten megrendezett Eucharisztikus Kongresszusra Pikó Sándor készítette.

Korábban írtuk