Hirdetés

A politikus szerint a róla kikerült kompromittáló felvételek részben manipuláltak, részben igazak. Mindezek miatt feljelentést is tett.

A rólam készült felvételek részben manipuláltak és részben valódiak – mondta Borkai Zsolt, Győr polgármestere a város tévéjében. „Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni, elsősorban a családomtól” – jelentette ki.

„Hibáztam és megbántam. Az utazásomat nem közpénzből finanszíroztam” – fogalmazott a politikus a Győrplusz TV-nek. „Soha nem éltem illegális szerekkel. Bármilyen ezzel kapcsolatos hír csakis manipuláció. Törvénysértést nem követtem el. Az egész üggyel kapcsolatban büntetőeljárás megindítását kezdeményezem” – tette hozzá.

„Győr vezetésem alatt kimagasló teljesítményt nyújtott, erős város lett. Nem adom a város vezetését olyan emberek kezébe, akik képtelen a fejlődést biztosítani. Nem lépek vissza”

– mondta Borkai Zsolt.

A Magyar Nemzet azt írja: nemrégiben hasonló felvétel jelent meg Budaörs liberális polgármesteréről, Wittinghoff Tamásról is. Az ügy folyománya is hasonló lett, Wittnghoff elismerte, hogy ő szerepel a videón és elnézést kért.