„Megerősítjük a közterület-felügyeletet, parkőri rendszert fogunk bevezetni. Folyamatosan figyelemmel fogjuk kísérni a közterületek állapotát és a lehető leghamarabb közbeavatkozunk ott, ahol szükséges”

Hirdetés

– mondta a Metropolnak Böröcz László. Az újonnan megválasztott polgármester hangsúlyozta, hogy fontos része a kerület rendbetételének, hogy ne legyenek a közterületen ellátatlan hajléktalanok.

Ez azt jelenti, hogy októbertől szó sem lehet arról, hogy bárki az utcán végezze kisebb-nagyobb dolgát vagy szexuális életet éljen mindenki szeme láttára. Akinek segítségre van szüksége, annak segíteni kell, de nem lehet megengedni, hogy a városnegyed élhetetlenné váljon, a városlakókat zaklassák.

Úgy fest, az I. kerületben októbertől új világ kezdődik, ebben pedig nincs helye olyan embereknek az utcákon és a tereken, akik agresszívan kéregetnek, részegen fenyegetőznek vagy nyilvánosan vizelnek, nagydolgukat végzik vagy éppen szexuális aktust folytatnak, közszeméremsértést követnek el. 

„Nagyon határozottan fel fogunk lépni, hogy ezeket a típusú cselekményeket ne lehessen csinálni közterületeken, és hogy rendeltetésszerűen mindenki használni tudja azokat. Mostanra sajnos a Vérmező, a Batthyány tér, a Vásárcsarnok környékén, de legújabban már a Mária téren is megjelentek az ilyen magatartású, ellátatlan emberek. Sok esetben a padokon ülve vagy azok közelében végzik el kis- és nagydolgaikat, ami egészségügyi kockázatokat is rejt magában. Ezért szakemberek bevonásával, a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel közösen azonnal felszámoljuk ezt a helyzetet”

– hangsúlyozta Böröcz László, aki szerint a lakosságot ez a nemkívánatos jelenség zavarja a legjobban. A frissen megválasztott fideszes polgármester ugyanis a kampánya előtt felmérést végzett a kerületiek körében, így megvalósítandó programja ezen alapszik majd.

Korábban írtuk

Böröcz László szerint V. Naszály Márta polgármester és a baloldali városvezetés évekig szőnyeg alá seperte ezeket a problémákat, mindent megengedtek, ennek következtében fokozatosan egyre rosszabb lett a helyzet.

A közterület-felügyeletet hiába hívta bárki, például az a lakó, aki egy orálisan közösülő hajléktalan párba ütközött a gyerekorvosi rendelő előtt, a közterületes azt válaszolta neki: ki van adva számukra, hogy a hajléktalanokkal szemben ne járjanak el.

„A gyerekorvosi rendelő előtt közszeméremsértés történt. Ráadásul, amikor a lakó felszólította a párt, hogy ezt ne ott végezzék, akkor a férfi kést rántott”

– emlékeztetett Böröcz László, majd kijelentette,

„Rendet fogunk tenni!”

A további részletekről a Metropol oldalán olvashatnak.