Hirdetés

Bölcs és logikus döntésnek nevezte Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltjének visszalépését Boros Bánk Levente. A szakértő szerint a kormánypárti politikus a közösség érdekeit a sajátja elé helyezte.

Elmondta: mivel Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávid javára lépett vissza,

kialakulhat a Karácsony Gergely leváltását akaró többség.

Az elemző szerint a fővárosban többségben vannak azok, akik Karácsony Gergely távozását szeretnék a főpolgármesteri székből, ennek esélye azonban jóval kisebb lett volna, ha két jelölt áll szemben vele.

Boros Bánk Levente kijelentette: Budapesten jelenleg két választói csoport látható, az egyik a Karácsonyt és Gyurcsányt továbbra is a fővárosi városházán látni akaró, a másik a távozásukat kívánó csoport. Mint mondta,

Korábban írtuk

Vitézy Dávid képes megszólítani a Karácsony Gergellyel szemben elégedetlen szavazókat,

Szentkirályi Alexandra visszalépésével pedig a Fidesz szavazói is csatlakozhatnak a támogatóihoz.

Szentkirályi Alexandra péntek reggel jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, de a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatja a kampányát.

A kormánypárti politikus támogatóit arra kérte, hogy Vitézy Dávid mellett szavazzanak a Fidesz-listára.

„Szentkirályi Alexandra visszalépésével lehetségessé vált Karácsony Gergely leváltása” – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója a hirado.hu-nak a kormánypárti jelölt bejelentése után. A szakember utalt a szervezet kutatására, amely szerint Vitézy Dávid a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt, és van esélye leváltani Karácsony Gergely főpolgármestert.

(forrás)