„Az út, amelyen jártok, számomra vállalhatatlan. Nekem az elvek és eszmények többet jelentenek, mint a politikai sodródás a feltételezett siker érdekében” – írta rövid levelében Boross Péter az MDF-elnökség tagjainak egy hete, azt követően, hogy a párt választmánya „törölte”, azaz kizárta az MDF soraiból Hock Zoltánt, Pettkó Andrást és Katona Kálmánt.

Levelében a volt miniszterelnök emlékeztet rá, hogy „egy televíziós műsorban kértem a tagságot, hogy ne lépjenek ki, és benneteket, személyesen is, hogy mellőzzétek a kizárásokat. Ez utóbbit sikertelenül”. – Ezért kapcsolatainkat megszakítottnak tekintem. Jobban meglesztek nélkülem – fogalmaz levelében Boross Péter.

(A volt miniszterelnök a múlt héten a Nap-keltében valóban arra kérte a pártvezetést, hogy a „lázadókkal” szemben a pártvezetés „ne a kizárás eszközét, hanem a megbékélés eszközét alkalmazza”. A Dávid Ibolya belső ellenzékéhez sorolt három politikust még aznap délután kizárták az MDF-ből.)

„Boross Péter miniszterelnököt az MDF akkor is nagyon tisztelte, amikor egy televíziós műsorban azt mondta, hogy tévedett Bokros Lajos jelölése kapcsán, és tiszteli most is, amikor egy levélben azt írta, hogy megszakítja a kapcsolatot az MDF-fel. Az én politikai példaképem akkor is ő marad”. Mindössze ennyit mondott lapunknak Herényi Károly a szakítás kapcsán.

(Népszabadság)