A Liberálisok összefognák a civil szervezeteket és az ellenzéket a Stop Sorossal szemben.

A Magyar Liberális Párt nevében a mai napi 12:30-as sajtótájékoztatón azt fogom bejelenteni, hogy…

– kezdte Bősz Anett 11 órai sajtótájékoztatóját majdani sajtótájékoztatójáról. A liberális politikus, aki leginkább arról ismert, hogy hidegrázást kap az anyuka megszólítástól, azt jelentette be, hogy:

az elmúlt héten az öt legnagyobb civil szervezet vezetőjét egyeztetésre kérte a Magyar Liberális Párt.

Az úgynevezett civileket, akikből kb. ötven fő egy nagy és több kisebb lufi társaságában megjelent ma a Kossuth téren, Bősz Anett szerint a Stop Soros üldözi, fenyegeti a munkájukat, „keleti autoriter rendszereket idéz”.

Az öt szerencsés „civil szervezet”, amelyet felkeresett Fodor Gábor pártja:

  • (Magyar) Helsinki Bizottság
  • Transparency International
  • Ökotárs Alapítvány
  • Amnesty International
  • Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

Bősz Anett boldogan mesélte el, hogy már választ is kaptak tőlük, amelyben az úgynevezett civilek kifejtették, már egyeztetnek egymással, és örömmel fogadják a megkeresést. A „civil szervezetek” vezetői arra kérték a Liberálisokat, hogy hívják egyeztetésre a többi ellenzéki pártot is. Bősz Anett egy nagy lépcsőfokként jellemezte az alábbi helyzetet:

Mind a civilek nyújtották a parlamenti frakciók és képviselők felé a kezüket, mind pedig megtörtént ez a demokrata ellenzéki frakciók egy részének részéről legalábbis.

Micsoda teljesítmény! Bősz Anett bejelentette, a mai nap folyamán már meg is kezdik a pártok felkeresését. Készülő akciótervük egy részletéről pedig most fellebbentette a fátylat a liberális politikus: egyik fő célkitűzésük, hogy a „civilek” jó hírét terjesszék.

A párt később egy közleményt is kiadott, amelyből kiderül, a Liberálisok előzetes cselekvési terve alapján kiadnának egy közös nyilatkozatot, amelyben leszögeznék, hogy a törvénycsomag nem javítható; az ellenzék nem egyeztethet annak enyhítéséről, egy az egyben vissza kell vonni azt. Felvennék a kapcsolatot a Velencei Bizottsággal, a diákszervezetekkel és minden olyan szervezettel, amelyek működését szintén veszélyezteti a Stop Soros. A parlamenti frakcióvezetők bevonásával a tárgyalódelegáció egy közös ellenzéki javaslatot nyújthatna be a Parlamentbe a törvény visszavonásához – álmodoznak.

Együtt megakadályozhatjuk a Stop Sorost – Egyeztetésre hívtuk a civileket és az ellenzéket

Egyeztetésre hívtuk a civil szervezeteket a Stop Sorossal szembeni közös fellépés érdekében. A civilek pozitívan fogadták ötletünket, hogy az ellenzéki pártok az emberi jogokért küzdő szervezetekkel együttműködve egy közös akciótervet dolgozzanak ki, ezért most az ellenzékhez fordulunk: közösen kell megakadályoznunk az emberi jogokért küzdő civil szervezetek ellehetetlenítését! #civil

Gepostet von Bősz Anett am Montag, 4. Juni 2018